Telefoon: +31 (0)70 427 68 34
Mobiel: +31 (0)6 209 790 25
E-mail: info@maartenmens.nl
<span>Adviseur</span>

Adviseur

In mijn vorige werkende leven heb ik veel geleerd over kwaliteits- en duurzaamheidstrajecten, ketenbeheersing, onderhandelen en vooral samenwerken met andere partijen.

Het behartigen van de belangen van de vissector heeft een ruime ervaring opgeleverd op het gebied van bestuurlijke verhoudingen, bemiddeling, zoeken naar problemen en uiteraard oplossingen en kennis over de vissector als levensmiddelenbranche en economische factor.

De kern van mijn werk lag voor een groot deel in het vertegenwoordigen van de Nederlandse vishandel in discussies en onderhandelingen met overheden, NGO’s en andere organisaties.
In die hoedanigheid was ik woordvoerder op het gebied van onder andere voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Als zelfstandig adviseur heb ik organisaties en brancheverenigingen geholpen bij het uitwerken van een toekomstvisie, het maken van een beleidsplan en het bepalen van hun prioriteiten bij belangenbehartiging.
Daarnaast heb ik in 2013 een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van verduurzaming in de visdetailhandel.

Wat ik te bieden heb is een rijke ervaring op bovenstaande gebieden, kennis van diverse sectoren en een scherp inzicht in het onderlinge speelveld van bedrijfsleven, overheid en maatschappij. Kan ik op één van deze gebieden iets betekenen voor jouw bedrijf of organisatie? Bijvoorbeeld als woordvoerder of beleidsadviseur. Ik denk ook graag mee over de maatschappelijke/politieke richting die je als organisatie op kan gaan. Dit laatste is goed te combineren met het organiseren van een debat of een stakeholders sessie. Zie ook onder Dagvoorzitter .